Onze medewerkers

Think Magnets inspireren

Verschillende Think Magnet-bijeenkomsten zorgden in het najaar van 2022 voor de nodige inspiratie en educatie voor collega's op het vlak van zelfleiderschap en duurzaam werken én leven.

Zelfleiderschap

Met Erik Franck

Erik Franck is psycholoog, gedragstherapeut en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie en deeltijds professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Met zijn professionele achtergrond was Erik de geknipte persoon om ons te introduceren in zelfleiderschap. Tijdens de Think Magnet webinar legde hij ons uit hoe we dit kunnen gebruiken in het (professionele) leven, team of organisatie en hij sprak over de 4 tools die we hiervoor nodig hebben: zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole en zelfcompassie.

Duurzaam werken en leven

Met Dieter Patteeuw & Dominique Janssens

Nu het koud is en onze verwarming te duur, liggen veel mensen nog meer dan anders wakker van hoe we duurzamer kunnen leven. Energiespecialist Dieter Patteeuw gaf tijdens de Think Magnet ‘Duurzaam werken en leven’ concrete en direct toepasbare tips over hoe je thuis én op de werkvloer energie kan besparen. Van hoe je verwarming is ingesteld, tot het gebruik van de juiste lampen en de impact van wat je eet.

Dominique Janssens, het hoofd van de technische dienst, leidde de sessie in met wat het UZA zelf al doet om duurzamer te zijn. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, de isolatie van onze gebouwen en het BEO-veld.