plantAARDIG voor jezelf en het klimaat
Elke dag bereiden chef-koks in het UZA zo’n 500 maaltijden voor patiënten, 250 gerechten voor personeel en nog eens 300 schotels voor bezoekers. Op het einde van de dag verdwijnen er helaas heel wat resten in de vuilbak. Daarnaast liggen er nog te veel dierlijke producten op de borden. De organisaties Mosquito In The Room, Erasmushogeschool Brussel en FoodWIN doen daar samen met UZA en Sodexo iets aan. Met subsidies van het klimaatfonds van stad Antwerpen rollen we samen een pilootproject uit met een duurzamer voedingsplan voor UZA als doel. Hoofddiëtist Michaël Sels werkt mee aan de groenere menukaart met meer plantaardige producten. De keuken werkt met het programma Waste Watch, waarmee ze dagelijks bijhouden wat verloren gaat. FoodWIN ondersteunt bij de zoektocht naar oorzaken en oplossingen. Tot slot zet het UZA verder in op ‘protected meal time’. Dat betekent dat er tussen 12u en 13u zo weinig mogelijk onderzoeken worden ingepland, zodat de patiënten tijd hebben om rustig te eten.