Onze medewerkers

Hoera! Wij ontvingen het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen

Hoera! Wij ontvingen het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen en daar zijn we ontzettend trots op. Door allerlei sporten aan te bieden en onze UZA-collega's te motiveren om te fietsen naar het werk, zorgen we voor elkaars gezondheid en welzijn, want dat is belangrijker dan ooit.

Als ziekenhuis wil het UZA een voorbeeld stellen. Buiten bewegen, samen met collega’s, zorgt voor een beter welzijn, ontspannen medewerkers en een fijne teamspirit. Daar maken we dan ook een prioriteit van. Zo zetten in 2022 weer heel wat collega’s zich onder de noemer ‘UZAbeweegt’ in voor allerlei sportactiviteiten, zowel binnen als buiten huis: van yogalessen, golflessen en padel(toernooi) – tot loopwedstrijden zoals de Ten miles, Urban Trail en ga zo maar verder.

Daarnaast moedigen we collega’s ook aan met de fiets naar het werk te komen. We doen dit bijvoorbeeld door middel van een gratis herstelservice, lockers voor vochtige fietskledij, fluohesjes en een fietsenstalling met gratis oplaadstations en fietspompen.

In het kader van het label stuurden we ook een sportenquête uit naar alle collega’s wat enkele nuttige suggesties opleverde. We nemen deze mee naar toekomstige initiatieven. Een volgende ambitie is het behalen van de award Sportbedrijf van het jaar.